Carnaval in Barcelona!
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
26 Februari 2006 | Spanje, Barcelona
Bedankt voor alle reacties, hardstikke leuk! Ik heb het echt enorm getroffen hier in Barcelona, wat een gave stad zeg!
Dit was alweer mijn 2e week in Barcelona, wat gaat dat snel voorbij zeg, volgens mij zijn die 5 maanden zo om! Na een week van oriëntatie ben ik afgelopen week begonnen met het "echte" werk. Heel erg leuk, het is wel een enorme uitdaging want het product dat ik moet verkopen in Nederland kost rond de 1.000.000.- euro en de installatie ervan duurt ruim een jaar... hmmm lastig!
Op dit moment is er nog niets verkocht in Nederland dus ik ben heel hard bezig om daar wat aan te doen. Ik heb al wat leuke ideeën en begin langzaam aan wat mensen te benaderen. Had afgelopen vrijdag een gesprek met mijn chef omdat ik een bedrijf had ontdekt dat ons product heel goed zou kunnen gebruiken. Van hem heb ik de opdracht gekregen morgen te bellen en een afspraak te maken om langs te komen. Het kan dus maar zo gebeuren dat ik met een paar week al weer eventjes in NL ben!
Ik heb het echt enorm getroffen op mijn werk, ze laten mij volledig vrij in mijn eigen aanpak van dit project en zijn elke keer enthousiast als ik weer ergens mee aan kom zetten. De sfeer is ontzettend goed, op mijn kantoor zitten ruim 100 mensen, uiteraard ben ik aan de meesten wel voorgesteld, maar ik begin nu eindelijk wat namen te onthouden. daar ben ik namelijk ontzetten slecht in!!!) Een aantal collega's vragen me elke dag mee te eten en dat is erg gezellig. De dagen vliegen dus om.
Ik ben ook begonnen met een cursus Spaans. Ik heb nu twee avonden per week na mijn werk les. Dat helpt me echt ontzettend, het spreken en verstaan gaat al erg goed, maar grammaticaal kan ik best wat hulp gebruiken. We hebben steeds met 6 a 7 studenten les, allemaal buitenlanders natuurlijk, heel gezellig en zo leer je al snel weer wat mensen kennen.
Zo was ik ook uitgenodigd om gisteren mee te gaan naar Sitges, een dorpje buiten Barcelona, om daar carnaval te gaan vieren. Ik had nog nooit eerder carnaval gevierd, dus ik dacht dat moet ik meemaken! Ik was zelf verkleed als cowgirl, niet erg origineel, maar jah... je moet toch iets bedenken. We hebben ons bij Catherine thuis (die ik ken van de cursus spaans) verzameld en hebben daar eerst gegeten en champagne gedronken, toen iedereen er was hebben we de trein gepakt naar Sitges, dat was rond 12 uur. De trein zat echt helemaal stampvol met de gekste types, echt iedereen was verkleed en de sfeer was geweldig. In Sitges was het overal feest in de straten, in de cafeetjes en noem maar op. Op het strand stond een grote feesttent waar een dj draaide. We waren uiteindelijk met z'n 10en gegaan, 4 Spanjaarden, 2 Amerikanen, 2 Engelsen, 1 Fransman, Catherine is Iers en ik. Die Spanjaarden wisten natuurlijk precies wat de leukste plekjes in Sitges waren, het was echt enorm gezellig! Geweldig feest, maar ook een enorm goede sfeer, het was heel erg druk, maar nergens agressiviteit ofzo. Heb ook echt enorm gelachen om alle outfits, 1 van de spaanse jongens had geen outfit, hij had dus uiteindelijk maar bedacht om als stylist te gaan en liep dus de hele avond in een zwarte lange leren jas met in zijn 1e hand een föhn en in de andere een kam...geweldig!
Uiteraard was ik rond 5 uur iedereen kwijt, behalve Napoleon ( de franse jongen ). Uiteindelijk konden we elkaar verstaan door de telefoon en waren ze op het station. Natuurlijk hebben we de trein gemist, dus we zijn maar weer het feestgedruis ingegaan. En feest was het...echt een super ervaring!
Uiteindelijk was ik pas na 7 uur thuis, nadat ik ook nog in de trein in slaap was gevallen en het station had gemist...kan gebeuren. Vandaag dus de hele dag geslapen, maar het was het zeker waard!
Ik zal vandaag ook nog wat foto's op de site zetten, dan hebben jullie een beetje een idee waar ik zit. Ik had gisteren ook wat foto's gemaakt, maar durfde het niet aan om mijn camera mee te nemen naar Sitges, waarschijnlijk was ik hem dan ook kwijt geweest. Napoleon heeft wel foto's gemaakt, zal proberen daar nog wat van te achterhalen.
Nou alweer een heel verhaal! Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat, ik vind het heel leuk dat iedereen zo meeleeft en lees met plezier jullie reacties!!!
Heel veel liefs allemaal en hasta luego!
Annemiek
27 Februari 2006 - 08:56
Bibiche:
Hey Annemiek,
Ik check jouw site regelmatig en deze ochtend was het weer feest, er stond weer een nieuw verhaal op. Gaaf om te lezen allemaal! En carnaval is inderdaad een gaaf feest, ik wist ook niet wat me overkwam toen ik in M`stricht het voor het eerst ging vieren! Geniet ervan en tot snel!
Liefs Bibiche -
27 Februari 2006 - 10:50
Marga:
hey annemiek! zo hee,wat beleef je daar veel!echt leuk,ben stiekem een beetje jaloers op jou..maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden he?!veel plezier en succes,tot later.veel liefs uit kommerzijl!!! -
27 Februari 2006 - 15:17
Annika:
Hey Annemiek,
Via Pauline weet ik dat jij deze site hebt..dus ik dacht laat ik ook eens kijken..Leuk om al je verhalen te lezen, kan ik ook een beetje zien wat mij misschien volgend jaar te wachten staat.. Ik blijf je verhalen in ieder geval lezen..Nog veel plezier en succes in het mooie Barcelona!!!
Groetjes Annika -
27 Februari 2006 - 16:14
Emily:
Hey meid! Echt leuk om je verhalen te lezen! Ben blij dat je het zo enorm naar je zin hebt!! Je geniet er echt van en het klinkt ook allemaal SUPER!! Je hebt het daar echt goed voor mekaar! Ik hoop dat het de komende maanden zo blijft en misschien wordt het nog wel beter!! Ik heb de foto's ook even bekeken en het ziet er allemaal zeer leuk en gezellig uit! Je zit gewoon in Barcelona...een mega-stad, waar je toch een beetje carriere maakt! Wie had dat gedacht he toen je nog vervelende mensen in Delfzijl moest bedienen! Hahaha in mijn ogen ben je altijd al een carriere-vrouw geweest! En jij gaat het ook zeker wel maken. Is het niet in Barcelona, dan wel in Milaan, New York, Parijs (of Groningen) Hahaha!! Geniet ervan! En ik kijk uit naar je volgende verhaal! Dikke kus Emily!! -
27 Februari 2006 - 18:31
Froukje:
Hola guapa. Que tal?
Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt. En wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen (maken wij het hier toch ook een klein beetje mee :) )
Ben erg benieuwd hoe het met de verkoop van je product zal gaan... maar eigenlijk twijfel ik er geen seconde aan dat je het helemaal gaat maken!
Succes!!!
Dikke kus,